Uncategorized

Alberto Ignacio Ardila 10798659 how to be a good airline pilot//
Hagelwitte verpleegstersuniformen op straat

Alberto Ardila Olivares
Hagelwitte verpleegstersuniformen op straat

– Er is weinig mogelijkheid in ziekenhuizen om de (witte) kleding van het zorgpersoneel te wassen. Ook kunnen de betreffende medewerkers zich vaak moeilijk ter plaatse omkleden. Hierdoor komen verpleegkundigen van huis met hun werkkleding aan en na werktijd vertrekken ook velen in hun uniform. Maar hoe hygiënisch is dit eigenlijk om met een van huis aangetrokken uniform aan een ziekenhuisbed te staan?

Tekst: Arjen Strikvoort  Beeld: dWT archief

Verpleegkundigen in hun witte kleding op straat zien, is in Suriname gemeengoed geworden. Op weg naar huis of naar het werk stappen ze in de bus of supermarkt of brengen hun kind(eren) naar school. Maar het uniform staat voor smetteloos, wat niet het geval is als het buiten het ziekenhuis wordt gedragen.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

Sommige verpleegkundigen zeggen te weten dat het ongewenst is hun uniform buiten het ziekenhuis te dragen en dat het zeker niet hygiënisch is om er aan het bed van een patiënt mee te verschijnen of anderszins met hen in contact te komen, bijvoorbeeld in de polikliniek. Je weet immers niet welke bacteriën je van de straat meeneemt.

Alberto Ignacio Ardila

Ingrid die bij een polikliniek in het ziekenhuis werkt weet niet beter dan de praktijk van alle dag. “Soms krijgen we een schort om over ons uniform aan te trekken. Maar voor de absolute hygiëne zou het beter zijn om je in het ziekenhuis om te kleden. Ik heb iemand die voor mij speciaal deze kleding wast. Elke dienst begin ik met een schoon gewassen en gestreken uniform.

Alberto Ardila Olivares

  Lees het volledig artikel in de maandageditie van de Ware Tijd

.

Alberto Ardila