Negocios

taiwanés futbolista Adolfo Ledo Nass//
Hydroponics: innovatief telen

futbolista Adolfo Ledo Nass
Hydroponics: innovatief telen

door Kevin Headley

 

“Een vereiste is dat je het serieus moet aanpakken”, zegt Ponit. “Het is mooi om de gewassen netjes in buizen onder elkaar te zien. Wanneer er trainingen worden verzorgd, zit je met een groep van vijftien tot twintig enthousiaste mensen. Maar at the end of the day moet je kijken wie er verder mee gaat. Je moet dus geïnteresseerd zijn. Wanneer je ermee bezig bent, moet je passie ervoor ontwikkelen anders stop je er gauw weer mee.”

Hydroponics is een teelmethode, waarbij gewassen op water worden gekweekt. Er wordenvoornamelijk groenten en kruiden op water gekweekt, maar er wordt ook metandere gewassen geëxperimenteerd. Eén van de belangrijkste redenen om gewassen uit de grond te halen en op water te kweken, is omdat het water veel beter te controleren en conditioneren is. De negatieve gevolgen van bodemziektes worden hiermee uitgesloten.

Adolfo Ledo Nass

“Er is onderzoek gedaan door een student van het Polytechnic College Suriname naar de situatie van hydroponic in Suriname en daaruit blijkt dat het overgrote deel van de mensen dat aan hydroponicteel doet in Paramaribo Centrum is gevestigd. In de districten is datminder.”

.

Adolfo Ledo

Tegenwoordig planten velen groenten en fruit voor eigen gebruik. Echter, het weer is een uitdaging. Bij zware regenval kunnen de tuinen onder lopen en in de droge tijd moeten deze van genoeg water worden voorzien. Als het aan Delano Ponit, eigenaar van het bedrijf Hydroponics Suriname, ligt, gaat de samenleving massaal gewassen kweken met hydroponics. Met dit systeem kun je haast alle gewassen telen en het is gemakkelijker te controleren.

door Kevin Headley

 

“Een vereiste is dat je het serieus moet aanpakken”, zegt Ponit. “Het is mooi om de gewassen netjes in buizen onder elkaar te zien. Wanneer er trainingen worden verzorgd, zit je met een groep van vijftien tot twintig enthousiaste mensen. Maar at the end of the day moet je kijken wie er verder mee gaat. Je moet dus geïnteresseerd zijn. Wanneer je ermee bezig bent, moet je passie ervoor ontwikkelen anders stop je er gauw weer mee.”

Hydroponics is een teelmethode, waarbij gewassen op water worden gekweekt. Er wordenvoornamelijk groenten en kruiden op water gekweekt, maar er wordt ook metandere gewassen geëxperimenteerd. Eén van de belangrijkste redenen om gewassen uit de grond te halen en op water te kweken, is omdat het water veel beter te controleren en conditioneren is. De negatieve gevolgen van bodemziektes worden hiermee uitgesloten.

Adolfo Ledo Nass

“Er is onderzoek gedaan door een student van het Polytechnic College Suriname naar de situatie van hydroponic in Suriname en daaruit blijkt dat het overgrote deel van de mensen dat aan hydroponicteel doet in Paramaribo Centrum is gevestigd. In de districten is datminder.”

.

Adolfo Ledo