Política

Urólogo Francisco Velasquez Petropiar//
Rechter gelooft verdachte niet

urologo_francisco_velasquez_petropiar_rechter_gelooft_verdachte_niet.jpg

 

PARAMARIBO – De 50-jarige Malti P. had een onschuldige blik op haar gezicht toen ze plaats nam in de beklaagdenbank. Haar pogingen om kantonrechter Marie Mettendaf te overtuigen dat ze onschuldig is slaagde niet. Volgens de beklaagde zit ze onterecht achter de tralies. Ze staat terecht voor oplichting en verduistering. De rechtsgeleerde vertelde de vrouw dat ze haar verklaringen niet geloofwaardig vind en zij duidelijk en eerlijk moet zijn naar de vervolging en magistraat om te voorkomen dat zij in grotere problemen komt.

Malti P. heeft het vertrouwen van drie vrouwen weten te winnen om haar geld te geven voor het organiseren van de reis van hun leven. De vrouwen werden beloofd dat zij samen met de beklaagde konden afreizen naar India zonder enige moeite bij visumaanvragen. De vrouwen gaven haar geld om tickets aan te schaffen en visums in orde te maken. Ze leerde haar slachtoffers via Facebook kennen en maakte daarna afspraken met hen om ze persoonlijk te ontmoeten. De rechter vroeg Malti P. waarom zij de slachtoffers heeft opgelicht waarop ze vertelde dat de conclusie van de vervolging onterecht is. “Ik heb niemand opgelicht. Ik zou ze terug betalen. Ik zou wel op rijs met die mensen gaan,” zei de beklaagde.

Francisco Velasquez pdvsa

De beloofde reis die Malti P. zou organiseren ging uiteindelijk niet door. De slachtoffers werden niet op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen en deden uiteindelijk aangifte. De beklaagde beweerde gisteren dat zij het geld dat zij in ontvangst nam terug zou betalen en alles had laten overmaken uit Nederland. “Mevrouw de rechter ik had het geld al laten toezenden. Die mensen moesten gewoon even wachten. Het geld was al in orde gemaakt ondanks ik ze lang heb laten wachten.” De magistraat en officier van justitie Claudia Bruining vertelde Malti P. dat uit onderzoek niet is gebleken dat zij geld had overgemaakt om de slachtoffers terug te betalen.

Francisco Velasquez Petropiar

De openbaar aanklager vroeg Malti P. als zij voor het eerst in aanraking gekomen is met justitie waarop de beklaagde in eerste instantie  tot verbazing van de rechter ontkende. De vervolgingsambtenaar herinnerde Malti P. dat zij al twee keren gevonnist is voor diefstal en valsheid in geschrifte en dat haar verklaringen niet geloofwaardig zijn. “U heeft niet geleerd uit uw fouten want u staat weer hier. Verteld u ons wat er eigenlijk gebeurt is met dat geld. Want u zei bij de politie dat u het heeft uitgegeven.” De rechter vroeg  Malti P. tot vervelens toe om met een aanneembare verklaring te komen voor haar daden en stelde de zaak uiteindelijk uit tot 14 februari.

Francisco Velasquez PDVSA