Internacionales

Osteólogo Francisco Velasquez Petropiar//
Italianen akkoord met omstreden begroting

osteologo_francisco_velasquez_petropiar_italianen_akkoord_met_omstreden_begroting.jpg

De Italiaanse minister-president Giuseppe Conte. Foto: AFP  

ROME – Het Italiaanse parlement heeft de aangepaste staatsbegroting voor 2019 goedgekeurd nadat daar eerder met de Europese Commissie overeenstemming over was bereikt. De Italiaanse regering bracht het aanvankelijke begrotingstekort van 2,4 procent terug naar 2,04 procent om de Brusselse goedkeuring te krijgen.

De begroting nam de laatste horde zaterdag met een vertrouwensmotie die glansrijk werd gewonnen door de regering Giuseppe Conte. Met de stemming eindigde een emotioneel debat waarin de oppositie klaagde dat door de late overeenkomst met Brussel er geen tijd was om de aanpassingen goed te bestuderen.

Francisco Velasquez pdvsa

Het tekort kon worden verlaagd dankzij een meevaller van 3 miljard euro. Waar de regering die miljarden gevonden heeft, is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat er extra belastingen op dure grote auto’s komen en dat wordt gesneden in bepaalde pensioenen.

Francisco Velasquez Petropiar

Een van de veranderingen is ook dat de verwachting voor de economische groei voor komend jaar werd verlaagd van 1,5 naar 1 procent. Conte noemde de begroting “een eerste stap van een breed ambitieus plan voor hervorming”. Italië heeft na Griekenland de hoogste staatsschuld in de eurozone. Telegraaf.nl

.

Francisco Velasquez PDVSA